Tijdens de paasvakantie 2018 willen we graag met 4 scholen, telkens 1 leerkracht en 3 leerlingen uit het 5de middelbaar, naar Bangladesh trekken op fietsinleefreis. Vorig schooljaar was onze eerste “4×4” en het werd zo’n intense ervaring dat we dit graag nog eens doen met 4 nieuwe scholen… 

Elke dag fietsen we zo’n 50 à 70 km en rijden we van project tot project. Je zal geraakt zijn door de ongelooflijke schoonheid van het land en de hartelijkheid van de Bengalen maar ook door de moeilijke leefomstandigheden en uitdagingen voor de toekomst. Van het borduuratelier Asha in Bangladesh tot microkredietgroepen op het platteland en het huizenbouwproject: het worden allemaal intense ontmoetingen.

Bedoeling is dat de deelnemers ‘ambassadeur’ worden van Banglabari en het volgend schooljaar 2018-2019 (als ze in het 6de jaar zitten) een project opzetten in hun eigen school, gesteund natuurlijk door onze werking. Op die manier verzamelen we ook fondsen voor het huizenbouwproject en het borduuratelier Asha. We twijfelen er niet aan dat je jouw verhaal en ervaring zal willen delen met veel mensen!

Dit is natuurlijk het verhaal in een notedop. Maar als het nu al kriebelt en je meer info wil, er gewoon eens over praten, mogelijkheden aftasten, dromen : aarzel niet en contacteer ons. Een telefoontje, eens langskomen, een info-avond mee organiseren… het kan allemaal! Via de contactpagina kan je ons gemakkelijk bereiken. Zo snel mogelijk !

  • Periode: 31 maart 2018 – 13 april 2018 (kan licht verschuiven)
  • Deelnemers betalen hun vliegtuigreis en verblijf zelf (max 1500€, all-in) en engageren zich om nadien banglabari te ondersteunen en fondsen te werven (acties op school enz.)
  • De groep bestaat uit 4×4 deelnemers, telkens 1 leerkracht en 3 leerlingen uit het 5de jaar. Samen dus 16 + begeleiding van Banglabari.
  • De reis wordt samen voorbereid en ook de projecten nadien worden ondersteund

Zalig fietsen door het schitterende Bangladesh

Ontmoeting met een microkredietgroep op het platteland

Een thee onderweg

0ntmoeting met een gezin dat een nieuw huis gebouwd heeft dankzij ons sponsorgeld

Ontmoetingen onderweg: bezoek aan een schooltje, ziekenhuis, enz…

fairtrade borduuratelier Asha

Regelmatig nemen we een overzetboot..

Echt groep vormen! Een onvergetelijke ervaring…

Enkele beelden van een vorige inleefreis:

Categories: Nieuws