Donderdag 24 april is het juist één jaar geleden dat meer dan 1100 mensen de dood vonden in de textielfabriek Rana Plaza in Dhaka, Bangladesh.

Dhaka_Savar_Building_Collapse

Is er ondertussen al iets veranderd?

Wies Descheemaeker, een van onze Banglabari-kernleden, was in maart op een conferentie van Uni Global Union, de wereldvakbond van de dienstensector. Deze organisatie met 20 miljoen leden is initiatiefnemer van het Bangladesh Accord, een bindende en afdwingbare overeenkomst die Bengaalse textielarbeiders moet beschermen tegen de onaanvaardbare brand- en instortingsgevaren.

Intussen hebben meer dan 150 Westerse kledijmerken dit akkoord getekend, wat een aanzet moet geven naar betere werkomstandigheden voor de Bengaalse arbeiders. Voor de slachtoffers van de ramp in het Rana Plaza vorig jaar in april, komt dit akkoord echter te laat. Daarom is een fonds opgericht om hen of hun nabestaanden te compenseren. Verschillende organisaties zal gevraagd worden om in dit fonds te storten.

Het is echter de eis van Uni Global Union dat de bedrijven die rechtstreeks betrokken waren bij de ramp de grootste bijdrage aan dit fonds leveren.

Daarom vraag t Wies om deel te nemen aan deze schrijfactie: klik op de link hieronder, vul het formulier in en de betrokken kledijmerken zullen een mail in de bus krijgen om hen tot compensatie aan te sporen.
KLIK HIER OM DE SCHRIJFACTIE TE TEKENEN

Wat kan je verder nog doen?

 

fashionrevolution

Categories: Nieuws