Banglabari is een huis met vele kamers: we bouwen huizen met Wereldfoundation en BanglaBoost en zorgen voor eerlijke tewerkstelling met Asha. Met veel trots kondigen we aan dat we vanaf nu ook actief zijn in het onderwijs in Bangladesh en een vierde kamer aan ons Banglabari-huis toevoegen: BhaloBangla-

BhaloBangla- is een jonge, Gentse actiegroep die financiële en materiële steun biedt aan een school en weeshuis in Ramkot, Bangladesh. De teamleden gaan er jaarlijks op werkbezoek om activiteiten te organiseren voor de kinderen en om de leerkrachten van de school te ondersteunen. Door actief in te zetten op onderwijs en een menswaardig bestaan voor weeskinderen wil BhaloBangla- tegemoet komen aan de rechten van het kind. “Bhalo” is Bengaals voor “goed”: BhaloBangla- tracht het positieve gevoel dat de Bengaalse kinderen uitstralen over te brengen naar België. Door het organiseren van gelukzalige evenementen wil BhaloBangla- de mensen van hier samenbrengen (vandaar het koppelteken) en aantonen hoe eenvoudig het is om iets goed te doen voor een ander.

Op 1 september organiseert BhaloBangla- voor de derde maal het BhaloBangla-Festival. Dit feelgood-festival vindt plaats op de tropische locatie van Bar Bricolage (Chinastraat, Gent). Het programma biedt vertier voor jong en minder jong. Verwacht je aan live-optredens, kinderfestiviteiten, Bengaalse snacks, een BhaloBangla-cocktail, een mini-markt met o.a. Banglabari, acts, een tentoonstelling, mini-docu en nog veel meer! Voor de live-concerten zijn er tickets te koop aan 8 euro (kinderen gratis). Alles wat buiten doorgaat, is volledig gratis.

Meer informatie: www.bhalobangla.com of via facebook!

Voor onze Banglabari-stand op de minimarkt zoeken we nog vrijwilligers – neem contact op als je op 1 september tussen 14.00 en 18.00 (even) wil meehelpen!

Categories: Nieuws