In de krokusvakantie trokken 10 leerlingen en 5 leerkrachten van het College van Veurne op fietsinleefreis naar Bangladesh. Het werd een bijzonder intense ervaring. Op hun Banglablog kan je al hun verhalen lezen… hieronder een kleine selectie van foto’s en gedachten.

foto13“Anderhalf uur en meer dan enkele tientallen, misschien wel honderden steenbakkerijen later weer de fiets op. Gigantisch wat een werk deze ‘bouwvakkers’ dagelijks urenlang doen. Result: sterke nekspieren, een lijf dat zeer snel oud wordt en nog geen deftig pensioen op het einde. Om van de erbarmelijke leefomstandigheden nog maar te zwijgen.”

foto9

“Na drie uur varen kwamen we aan op een gigantische zandbank waar de meest arme Bengalen leven. Dit gebied is zeer kwetsbaar voor overstromingen maar de bevolking weet zich goed te redden. wij zien nu ook alleen de ‘bright side’ , tijdens de moesson moeten ze geregeld hun inboedel nemen en verhuizen of de boot nemen en vertrekken. Toch zijn de mensen de vriendelijkheid zelf.”

foto11

“We bezochten huizen die al volledig klaar waren, maar ook een paar waar ze nog volop aan het bouwen waren. We werden altijd hartelijk verwelkomd, we kregen zelf een kokosnootaperitiefje. We deelden ook ballonnen en balpennen uit , gek hoe blij de mensen hier zijn met zo een kleine attentie. We adopteerden al 10 huizen vandaag, we bezoeken er morgen nog 6. Op naar de 16 000 euro!”

foto12

 

“Dan fietsten we naar het voetbalveld, daar zouden we een voetbalmatch spelen tegen de plaatselijke vrouwenvoetbalploeg. Er waren gigantisch veel toeschouwers en de match was hilarisch om te aanschouwen doordat het veld er zo goed bij lag. Door onze zeer overtuigende voetbalkunsten waren we na de match zeer populair bij de Bengalen. Ookal verloren we met 0-1.”

foto14

Benieuwd naar het volledige fotoalbum ? KLIK HIER
De banglablog vind je hier.