Wat een zalige avond. Meer dan 250 mensen kwamen naar Torhout om kennis te maken met de kamers van ons Banglabarihuis. Je voelde en proefde de warmte, het engagement, de vriendschap, de liefde voor Bangladesh.

Banglabari_008Met een gongslag openden Luc en Patrick de avond. De valies met herinneringen kreeg er nog een sticker bij met het logo van Banglabari: wij staan achter de Bengaal die naar de toekomst kijkt en droomt van een eigen, stevig huis. De zaal vol geborduurde tenten van Asha en met het ondertussen al befaamde theekot straalde engagement uit voor Damiaanactie (we mochten deze avond ook enkele Damiaanawards uitreiken), borduurtalier Asha, fiets/wandel voor een huis, Wereldfoundation. Banglabari heeft een integrale visie op hulp die alle aspecten van het leven van de Bengaal wil ondersteunen.

Banglabari_017Willem vertelde honderduit over het huizenbouwproject van Wereldfoundation. Vanuit het hart en met heel veel kennis van zaken. Het samenwerken met 5 verschillende plaatselijke ngo’s schept vertrouwen. Voor de Bengaalse gezinnen is het een belangrijke stap om uit de armoedecirkel te geraken en hun hebben en houden te beschermen tegen stormen en tegenslag. Een stevig huis heeft zoveel positieve effecten op de gezondheid, de onderwijsmogelijkheden, voedselveiligheid, financieel, waardigheid. Wij een huis, zij een huis is geen loze belofte! Op het einde van de getuigenis konden we reeds 15 huizen overhandigen aan Willem, een ontroerend moment.

Banglabari_042Bij een goed glas Banglabariwijn en een heerlijke wok werden er gezellig nagepraat en veel plannen gesmeed. Om op 30 augustus mee te fietsen op de Galibier bijvoorbeeld. Om mee te gaan op bouwkamp. Om op 7 september in de Vlaamse Ardennen mee te wandelen voor een huis. En een groep van 10 leerlingen en 8 leerkrachten van het Sint-Jozefscollege in Torhout vertrekken straks op fietskamp naar Bangladesh. Er wordt gewerkt aan een lesbrochure. Asha stelde nieuwe producten voor. En de nieuwe sleutelhangers worden hebbedingen! Prachtig toch?!

Een meer dan geslaagde avond.
Dankjewel!

Wil je op de hoogte blijven van onze acties? schrijf je in op onze nieuwsbrief. Een kleine moeite… een wereld van verschil?

Categories: Nieuws